FOLLOW ME DEAR..

SEJARAH BEDAK SEJUK TANAKA



JOM BACA SEJARAH BEDAK SEJUK TANAKA NI

Asalnye ponn mmg dr MYANMAR kan??
so, acaner plak yg mmg dtg dr tpt asalnye itu dikatakan fake ye...tepuk dada tanya diri sendiri...hehuuuu

♥Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.

♥Menariknya, kayu Tanaka ini mempunyai pelbagai fungsi. Setakat ini belum ada kajian saintifik lagi mengenai kayu ini. Tetapi di Malaysia sudah ada syarikat kosmetik yang menggunakan kayu Tanaka ini sebagai asas dalam kosmetik mereka.Tidak ketinggalan, negara seperti Singapura, Filipina dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka.

♥Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensetif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was.Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.Kita lihat senario sekarang, ramai orang ingin kelihatan cantik dengan cepat tetapi produk yang digunakan semuanya mengandungi bahan kimia yang berbahaya. Memang nampak cantik pada mulanya tetapi lama kelamaan kulit menjadi rosak. Jadi lebih baiklah kita sebagai pengguna bijak cuba beralih kepada bahan semula jadi seperti Kayu Tanaka .

♥Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan. Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER. Kalau hendak dipakai untuk keluar rumah mesti pandai meratakannya ke kulit muka agar orang tak perasan.Ianya dapat mengecutkan jerawat dengan cepat.Tanaka memberi kesan sejuk kepada kulit muka setelah kita memakainya. Fungsi lain esen Tanaka ini ialah ianya boleh dijadikan masker untuk menegangkan kulit muka. Jika masker biasa yang kita beli dipasaran, kita perlu mencuci muka selepas 20 minit dan tidak boleh bercakap-cakap kerana takut kulit boleh berkedut. Berbeza dengan esen Tanaka. Ianya boleh digunakan sampai hilang sendiri dari kulit dan kita bebas menggerak-gerakkan muka.

♥Jika kulit kita jenis yang berminyak usahlah bimbang kerana dengan memakai esen ini kulit kita lama kelamaan akan menjadi kurang berminyak lagi dan akhirnya menjadi normal. Disamping itu, ianya boleh dijadikan pelindung cahaya matahari, dan mencerahkan kulit jika dipakai secara berterusan.
Sel kulit mati akan tanggal semasa kita menggosok muka untuk meratakan warna esen yang telah kering. Ianya kelihatan seperti daki.

KAYU TANAKA


Rahsia Kecantikan Wanita Myanmar TERBONGKAR!!!...

Bedak Sejuk TANAKA Original diperbuat daripada kayu tanaka yg sangat berkesan untuk:
- Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

### KELEBIHAN BEDAK INI ####
✔ Kalo cuci muka rase licin je
✔ Daki2 pun boleh tanggal time kita gosok nak cuci muka
✔ Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.
✔ Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya.
✔ Sesuai untuk lelaki dan wanita,dewasa dan kanak-kanak.

### CARA PENGGUNAANNYA ###

1. Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak TANAKA ORI rata2 ke muka guna tangan atau span muka.

2. Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak TANAKA dengan jari dan sapu kan ke muka. Lepas 30 min boleh cuci atau nak pakai sepanjang malam pun boleh...boleh cakap2 time sapu..muka x kedut macam pakai masker

TANAKA!! TANAKA!!. TANAKA!! ORI DARI MYANMAR




OULss baca ni asah kayu tanaka terus (dri myammar yer).skrg dah senang beli je bedak sejuk tanaka ni

Kulit pokok Thanaka itu, ia didakwa, bertindak sebagai.
Astringen, antiseptik dan pelindung matahari

Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.

Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik.

Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh. Menariknya, kayu Tanaka ini mempunyai pelbagai fungsi. Setakat ini belum ada kajian saintifik lagi mengenai kayu ini. Tetapi di Malaysia sudah ada syarikat kosmetik yang menggunakan kayu Tanaka ini sebagai asas dalam kosmetik mereka.Tidak ketinggalan, negara seperti Singapura, Filipina dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka.

Di Malaysia, Kosmetik berasaskan kayu Tanaka telahpun diiklankan di dalam kaca televisyen. Jika tidak salah nama kosmetik itu ialah Bio Essense Tanaka White.Yang tidak ada dalam iklan pun banyak juga.

Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensetif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was.Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.Kita lihat senario sekarang, ramai orang ingin kelihatan cantik dengan cepat tetapi produk yang digunakan semuanya mengandungi bahan kimia yang berbahaya.

Memang nampak cantik pada mulanya tetapi lama kelamaan kulit menjadi rosak. Jadi lebih baiklah kita sebagai pengguna bijak cuba beralih kepada bahan semula jadi seperti Kayu Tanaka .

Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan.

Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER.




TANAKA (bedak)
Di Myanmar, para wanita menempek tanaka, iaitu sejenis bedak yang dibuat dari kulit pokok tanaka. Ianya berfungsi sebagai
sunblock dan dipercayai menghalus dan mencantikkan kulit.




ASAL USUL BEDAK TANAKA



Asal Usul bedak Tanaka adalah dari pokok bernama Tanaka...

Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.

Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.

Menariknya, kayu Tanaka ini mempunyai pelbagai fungsi. Setakat ini belum ada kajian saintifik lagi mengenai kayu ini. Tetapi di Malaysia sudah ada syarikat kosmetik yang menggunakan kayu Tanaka ini sebagai asas dalam kosmetik mereka.Tidak ketinggalan, negara seperti Singapura, Filipina dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka. Di Malaysia, Kosmetik berasaskan kayu Tanaka telahpun diiklankan di dalam kaca televisyen. Jika tidak salah nama kosmetik itu ialah Bio Essense Tanaka White.Yang tidak ada dalam iklan pun banyak juga.

Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensetif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was.Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.Kita lihat senario sekarang, ramai orang ingin kelihatan cantik dengan cepat tetapi produk yang digunakan semuanya mengandungi bahan kimia yang berbahaya. Memang nampak cantik pada mulanya tetapi lama kelamaan kulit menjadi rosak. Jadi lebih baiklah kita sebagai pengguna bijak cuba beralih kepada bahan semula jadi seperti Kayu Tanaka .

Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan. Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Adalah lebih baik bagi orang yang berjerawat memakainya dengan tebal di muka pada waktu malam. Seperti memakai MASKER.

Kalau hendak dipakai untuk keluar rumah mesti pandai meratakannya ke kulit muka agar orang tak perasan.Ianya dapat mengecutkan jerawat dengan cepat.Tanaka memberi kesan sejuk kepada kulit muka setelah kita memakainya. Fungsi lain esen Tanaka ini ialah ianya boleh dijadikan masker untuk menegangkan kulit muka. Jika masker biasa yang kita beli dipasaran, kita perlu mencuci muka selepas 20 minit dan tidak boleh bercakap-cakap kerana takut kulit boleh berkedut. Berbeza dengan esen Tanaka. Ianya boleh digunakan sampai hilang sendiri dari kulit dan kita bebas menggerak-gerakkan muka.

Jika kulit kita jenis yang berminyak usahlah bimbang kerana dengan memakai esen ini kulit kita lama kelamaan akan menjadi kurang berminyak lagi dan akhirnya menjadi normal. Disamping itu, ianya boleh dijadikan pelindung cahaya matahari, dan mencerahkan kulit jika dipakai secara berterusan. Sel kulit mati akan tanggal semasa kita menggosok muka untuk meratakan warna esen yang telah kering. Ianya  kelihatan seperti daki.

2000 tahun guna Tanaka? betul ke?

Betul....sudah lebih 2000 tahun masyarakat wanita Myanmar menggunakan tanaka sebagai rahsia kecantikan kulit mereka. Malah mereka telah membuktikan yang tanaka memang betul2 berkesan kepada kulit mereka. Jika ianya berkesan kepada mereka, sudah pasti ianya juga berkesan kepada kita.

2000 years of continued use by Burmese women has proven that Thanaka really works. It will do the same for you!

BEDAK TATE BY D.E.A ( DANISH EMPHIRE ASSOCIATION ) - BEDAK SEJUK TANAKA...


Rahsia Kulit Cantik Halus Nora Danish Sekeluarga!! 
Mereka nak kongsi dengan kita semua apa rahsia mereka!!

MEMPERKENALKAN::
Bedak Tate by D.E.A (Danish Emphire Association)

Bedak yang cukup popular tahun ini!!!...


Diperbuat daripada kayu tanaka yg sangat berkesan untuk:
- Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation



bila Nora Danish pakai bedak sejuk..
Wow! Semua mahu ikut..
Jom cuba juga, kulit mulus bersih siapa yang tak suka..

Bedak ni bau lemon..sejuk je rase bile pakai..kalo cuci muka rase licin je pastu..daki2 pun blh tanggal time kita gosok nk cuci muka..mmg best!! Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.



penggunaan bedak sejuk makin dilupai dengan kehadiran pelbagai jenis krim rawatan..
namin kini ia kembali diminati..
kaedah menghapuskan jerawat, bintik2 hitam/putih secara ramuan tradisi, asli dan semulajadi..
tiada cela, kulit gebu mulus seakan bayi..:)

JGN RAGU2 YE... TANAKA NI HALAL, SUCI DAN BERSIH
TERBUKTI ADA SIJILNYA......

Cara Guna:
Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tate rata2 ke muka guna tangan atau span muka.
Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak tate dgn air dan sapu kan ke muka. Lps 30 min boleh cuci atau nk pakai sepanjang mlm pun blh...blh cakap2 time sapu..muka x kedut mcm pakai masker..Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. 
Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak.

** Boleh merawat kegatalan dan dijadikan scrub seluruh badan untuk menghilangkan kotoran, daki dan sel2 mati.

* Bedak tanaka - amalan warisan keluarga Nora Danish yang berasal dari Myanmar, kini mereka berkongsi rahsia dengan memasarkannya ke Malaysia..

Kandungan : 40gram setiap bekas








BERMINAT PADA BEDAK SEJUK BY D.A.E BOLEH TERUS ORDER : 
40GM

RM25/PC SEMNJG M'SIA ..... FREE POS
RM30/PCS SABAH/SARAWAK ..... FREE POS


Boleh pilih yang packaging asli dari Myanmar seperti item di bawah juga. Selain manfaat seperti di atas, ia juga mempunyai nilai tambahan untuk memberi lebih pilihan kepada pengguna, sesuai dengan jenis dan masalah kulit dihidapi. Untuk impak maksima, gunakan setiap hari. 

Ini adalah tanaka ori dari myanmar dan tanaka syarikat family nora danish
stiker sahaja yang berbeza tapi dari negeri yg sama.. sama-sama ori ye!!!...



BEKAS PINK BAU ROSE
- ekstrak rose sesuai untuk kulit kering dan mempunyai tanda2 awal penuaan seperti tompok2 gelap, jeragat/kedutan halus dan kendur
- Ia melembab, menganjal dan menjadikan kulit tampak lebih bermaya dan awet muda

BEKAS HIJAU BAU LEMON
- ekstrak lemon sesuai untuk mereka yang berjerawat, berparut tebal, berminyak, gelap/kusam dan tona tidak sekata.
- Ia mencerah, menghalus dan membaiki tekstur kulit.

BEKAS PUTIH BAU JASMINE
- ekstrak bunga melur/jasmine sesuai untuk kulit sensitif, stress dan bayi/kanak2
- Ia membantu menyejuk/menenangkan kulit, merawat kegatalan, gigitan serangga/nyamuk, kudis, parut2 kecil dan ruam

BEKAS CREAM BAU ORIGINAL TANAKA
- dengan lebih ekstrak tanaka, untuk kulit normal dan bermasalah
- Ia membantu mengecilkan liang pori, menghalus dan melindungi kulit dari sinar UV, sesuai dijadikan scrub untuk seluruh badan, alami sensasi seperti rawatan spa di rumah..


BERMINAT PADA BEDAK SEJUK TANAKA ORI DARI MYANMAR
BOLEH TERUS ORDER:

110GM
RM35 / PCS SEMNJG M'SIA ..... FREE POS
RM40 / PCS SABAH/SARAWAK ..... FREE POS 

40GM
RM25 / PCS SEMNJG M'SIA ..... FREE POS
RM30 / PCS SABAH/SARAWAK ..... FREE POS

For any enquiry..
Email : mysweetbeautyshop@gmail.com
Sms : 0173204928 (Pn. Sabariah)

COMBO WAIST TRIMMER DAN FELINNA INCHOLAS LOTION


WAIST TRIMMER RM40

PRODUK HEBAT UNTUK KEMPISKAN PERUT @ 

RAMPINGKAN PINGGANG DENGAN SAUNA EFFECT !!!!

MUST try!!! best dan ideal digunakan waktu period dan pantang, sbb sauna effect tu die bg kesan panas, ala2 bertungku gitu, so darah-darah kotor mmg keluar dengan lancar.

· TIDAK digalakkan menggunakan WAIST TRIMMER ini bersama-sama dengan krim panas yang lain. (Jika kulit sensitif akan menyebabkan gatal n rashes)

· TETAPI, jika kulit anda tahan dan tiada masalah, ia satu kelebiha  n untuk anda dan prose kempiskan PERUT akan menjadi lebih cepat 

FELLINA LOTION RM75

KENAPA ANDA PATUT CUBA DAN KENAPA IANYA MENJADI PILIHAN RAMAI:

1) Lotion yang wangi dan tidak terlalu panas malah ianya dingin dan mesra pengguna dan amat sesuai untuk ibu dalam pantang.
2) Hanya sekali sapuan anda dah boleh lihat perbezaan inci anda jadi pastikan ukur sebelum guna.
3) Lotion yang di formulasikan dari bahan-bahan semulajadi yang selamat.
4) Boleh di sapu pada bahagian tubuh yang hendak dikuruskan tidak kira pada lemak banyak atau sedikit.
5) Yang pasti dengan INCHLOSS LOTION ini pengeluar sudah hantar untuk di bacakan 30 juzuk Al-Quran di Maahad Tahfiz Bukit Mertajam Penang. ( semoga lebih dirahmati jadi jangan langkah simpan di tempat yang sesuai ).
6) Rasa berangin dan boleh dipakai sekali dengan korset atau bengkung
7) Tidak terlalu panas hanya suam-suam tapi kita boleh rasa tindak balas lotion
8) Boleh hilangkan double chin (sapukan secara tipis di bahagian dagu).

INCHLOSS LOTION sangat selamat & berkesan !!! mendapat kelulusan KKM

1 botol tahan untuk 2 bulan


UNTUK TAHU LEBIH LANJUT TENTANG PRODUK WAIST TRIMMER  DAN FELINNA LOTION KLIK TULISAN BIRU NI YE...

HARGA JIMAT!!!!...
RM100 SEMNJG M'SIA ..... FREE POS
RM110 SABAH/SARAWAK ..... FREE POS

For any enquiry..
Email : mysweetbeautyshop@gmail.com
Sms : 0173204928 (Pn. Sabariah)


get this widget here

.

DOA SEBELUM MAKAN / MINUM UBAT / VITAMIN

بِسْمِ اللهِ الرَّ حْمَنِ الرَّ حِيْمِ
أَذْهِبِ الْبَائْسَ رَبَّ النَّاسِ اِشْفِ اَنْتَ الشَّافِى
َ لا شَافِىَ اِلا اَنْتَ اَللهُمَّ اِنِّى اَسْئَلُكَ الْعَافِيَةَ

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
Wahai Tuhan manusia, hilangkanlah derita, sembuhkanlah,
Engkaulah yang Maha Penyembuh. Tiada Penyembuh kecuali Engkau
Ya Allah aku mohon sihat afiat kepadaMu

Search This Blog

Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

KEPUASAN PELANGGAN KEUTAMAAN KAMI...

KEPUASAN PELANGGAN KEUTAMAAN KAMI...

.

.

.

.

.

.